Glaskralen

Mijn "glaskunstenaarschap" is in 2007 gestart na het zien van een filmpje over het maken van glaskralen door Sarah Hornik. Mijn eerste stap daarna was het volgen van een basiscursus om de eerste beginselen over het branden van glaskralen en de veiligheidsvoorwaarden die daar mee samenhangen te leren. Sindsdien heb ik veel tijd en geld gestoken in het opdoen van kennis, zoals het leren herkennen van de eigenschappen van de verschillende glassoorten, de mogelijkheden die het combineren van de diverse glassoorten biedt en het verbeteren van mijn techniek. Daarnaast is er ook flink geïnvesteerd in het inrichten van mijn atelier.

Mijn kralen zijn een afspiegeling van mijn persoonlijke stijl en "technische" kennis. Heldere kleuren, op elkaar afgestemde kleurcombinaties, creatieve details met speelse elementen. Ik wordt geïnspireerd door natuur en mijn omgeving maar ook door het werk van anderen en leer dagelijks weer nieuwe technieken bij. Je kunt met glas alle kanten op en je raakt nooit uitgeleerd.

En wat ik nu precies het leukste vind van de kraal als kunstvorm? Eigenlijk het feit dat daar waar mijn creatieve proces stopt, dat van een ander begint...